Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Information om förbättringsarbetet av vattenmiljön i Vegeå

    Som ett led i det intensiva förbättringsarbetet av vattenmiljön i Vegeå som just nu pågår hos Findus pumpas 500 m3 friskt vatten ut i ån varje timme sedan flera dygn. Mätningar av syrehalten i ån som görs vid sju olika mätstationer längs med den 30 km långa sträckan från Findus ut till kustlinjen, visar nu att syrehalten gradvis håller på att återhämtas.

  • Findus stoppar ärtproduktionen tillsvidare för att hindra slamflödet i Vegeå

    Tidigare idag gick Findus ut med ett pressmeddelande med information om ett åtgärdspaket som vidtagits för att stoppa slamflödet till Vegeå. Åtgärderna hade en positiv effekt på syrehalten i ån, men dock inte i den utsträckning som förväntats av Findus. Findus har därmed beslutat att stoppa ärtproduktionen tillsvidare.

  • Findus åtgärdar slamflödet i Vegeå: Insatser har redan påbörjats

    I går kom det uppgifter om att syrebalansen i Vegeå minskat kraftigt i delar av ån. Den troliga orsaken är att slam med organiskt material från Findus reningsverk kommit ut i ån. Findus agerar nu snabbt för att späda ån med friskt vatten och avsätta slammet på åkrar där fosforn och kvävet gör nytta istället. Findus kommer även att tillsätta en oberoende utredningsgrupp.

  • Kommentar till aktuella mediaspekulationer: Findus har en stark finansiell plattform

    I spekulationer i svenska medier vill Findus Group koncernen tydligt understryka att det finns ingen ekonomisk- eller likviditetskris inom koncernen eller någon av dess divisioner. Findus banker har nyligen valt ett finansiellt paket från ett konsortium av befintliga långivare, som kommer att reducera belåningen och säkerställa en bärkraftig finansiering.

  • Sveriges första gårdsförsäljning av klimatcertifierade ärter öppnar på Börringekloster Gårdsbutik

    Igår öppnade Sveriges första gårdsförsäljning av klimatcertifierade ärter på Börringekloster Gårdsbutik i närheten av Malmö Airport. Ett helt sortiment av svenskodlade klimatcertifierade färskfrysta grönsaker kommer att finnas i butiken året om. Under säsong finns dessutom nyskördade ärter och nästa vecka öppnas fälten upp för självplockning för allmänheten.

  • Almedalen 2012: Findus debatterar fiskpinnens framtid, miljömärkningar och offentliga måltider. Möt oss hos Världsnaturfonden, Marine Stewardship Council och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli

    Fiskpinnens framtid - är utfiskningen av haven ekonomiskt försvarbar? Dags att lyfta frågorna kring miljömärkningar! Hur lyckas vi bäst med en ny norm för offentliga måltider? Dessa och många andra matfrågor debatterar Findus i evenemang arrangerade av Världsnaturfonden WWF, MSC och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli i Almedalden. Se program och inbjudan.

  • Findus släpper ny reklamfilm med Frysmannen: ”I frysen bevaras grönsakernas näring och smak - här står tiden still”

    Findus reklamfilm med Frysmannen började visas på tv för drygt en månad sedan. Den var startskottet på kommunikationen som ska bryta barriärerna mot fryst mat. Ikväll har film nummer två premiär och fokuserar på fördelarna med frysta grönsaker och örter. Filmernas syfte är att ändra människors uppfattning om fryst mat genom att slå hål på myterna om matens kvalitet, ursprung och innehåll.

  • Findus lanserar kokbok om fryst grön mat

    Väljer du också att äta grön mat ibland? Fler och fler gör det. Ofta erbjuds gröna alternativ i menyn på restaurang eller i lunchmatsalen på jobbet. Det handlar ofta inte om att välja bort, utan om att välja nytt. Findus lanserar nu en kokbok för inspiration om fryst grön mat som ärthummus, rödbetsbiffar och falafel. Kokboken riktar sig till personal inom storkök och släpptes på GastroNord-mässan.

  • 1 maj släpps biljetterna till sommarens Ärtsafari

    Den 1 maj släpps biljetterna till Findus populära ”Ärtsafari”. Sedan starten 1986 har Findus tagit emot över 26 000 besökare på det omtyckta evenemanget. Barn och vuxna får följa ärtans väg från fält till frys. Barnen får också möjlighet att träffa ”Ärta-Bärta” – Findus egen safariguide.

  • Findus bullar blir ännu godare och påsarna får nytt utseende

    Findus kanelbullar är Sveriges mest köpta frysta kanelbullar. Bakade i Findus eget bageri i Loftahammar med samma ingredienser som man hittar i sitt eget kök. Nu får kanelbullarna och kardemummabullarna nya recept som gör dem ännu saftigare och godare. Dessutom får Findus kaffebröd nydesignade förpackningar som ger en tydligare känsla för bullarna.

  • Findus ökar svensk export av djupfrysta livsmedel

    Findus grundade djupfryst i Sverige på 1940-talet. Nu utvecklas en allt tydligare profil kring djupfryst mat på exportmarknaden. Matälskande Italien köper redan halva Findus ärtskörd. I torsdags hölls en presskonferens i Kapstaden när Findus produkter gör entré i sydafrikanska livsmedelsbutiker. Sveriges ambassadör, Peter Tejler, var på plats tillsammans med Findus Exportchef Mats Jörnell.

  • Findus samlar Sveriges matintressenter för dialog om förtroende för maten

    Vid ett seminarium under onsdagen öppnade Findus upp för dialog med Sveriges matintressenter för lyfta fram betydelsen av innovation, kunskap och kommunikation för att öka konsumenternas förtroende för maten. Seminariet är en av Findus insatser för att främja ökad dialog mellan matintressenter om ökat förtroendet för maten och livsmedelsproducenternas roll i Sveriges vision om framtidens matland.

Visa mer