Gå direkt till innehåll
Almedalen 2012: Findus debatterar fiskpinnens framtid, miljömärkningar och offentliga måltider. Möt oss hos Världsnaturfonden, Marine Stewardship Council och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli

Pressmeddelande -

Almedalen 2012: Findus debatterar fiskpinnens framtid, miljömärkningar och offentliga måltider. Möt oss hos Världsnaturfonden, Marine Stewardship Council och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli

Fiskpinnens framtid - är utfiskningen av haven ekonomiskt försvarbar? Dags att lyfta frågorna kring miljömärkningar!  Hur lyckas vi bäst med en ny norm för offentliga måltider? Dessa och många andra matfrågor debatterar Findus i evenemang arrangerade av Världsnaturfonden WWF, MSC (Marine Stewardship Council) och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli i Almedalden. Se program och inbjudan.

MÅNDAGEN 2 JULI KL 11:00- 13:00. ÖRESUNDSHUSET, DONNERS PLATS, VISBY.  

Arrangör: Skånes Livsmedelsakademi

Paneldebatt: Hur lyckas vi bäst med en ny norm för offentliga måltider?

Aktörer från livsmedelsnäringen lyfter fram möjligheter och utmaningar för att lyckas med en ny norm för svenska offentliga måltider

Findus Hållbarhetsdirektör Inger Larsson lyfter fram livsmedelsproducenterans roll i Sveriges vision om framtidens matland samt möjligheter och utmaningar. Findus deltar i paneldebatten tillsammans med representanter från kocksektorn, livsmedelsbutiker, livsmedelsproducenter, Smaka på Skåne samt offentliga vård och omsorg, Moderator: Lotta Törner, VD Skånes Livsmedelsakademi.

Program & Inbjudan

MÅNDAGEN 2 JULI KL 17:00- 20:00. FARTYGET BRIGGEN TRE KRONOR, VISBY HAMN.

Arrangör: Marine Stewardship Council (MSC)

Paneldebatt: Dags att lyfta frågorna kring miljömärkningar!
Marknadens aktörer bjuds på mat, mingel och debatt kring miljömärkningarnas framtid och påverkan

Findus Hållbarhetsdirektör Inger Larsson deltar i paneldebatten tillsammans med WWF, Svanen, Fair Trade, Konsumentföreningen Stockholm, csr-konsulten Mikael Robertsson och miljöjournalisten och filmproducenten Folke Rydén. Moderator: Car Gustaf Lundin

Program & Inbjudan

Recept: Findus Östersjötorsk med grönsaker som serveras under kvällen

 

TISDAGEN 3 JULI kl 10:00- 11:30. FARTYGET BRIGGEN TRE KRONOR, VISBY HAMN.

Arrangör: Världsnaturfonden WWF

Paneldebatt & Lunchmingel: Fiskpinnens framtid - är utfiskningen av haven ekonomiskt försvarbar?

Findus Hållbarhetsdirektör Inger Larsson representerar här Alliansen för refom av den gemensamma fiskepolitiken, och samtalar i en paneldebatt tillsammans med Håkan Wirtén, Generalsekreterare WWF; Thomas Sterner, professor miljöekonomi Göteborgs Handelshögskola; Magnus Kindbom, Landsbygdsdepartementet. Moderator: Magnus Anclair

Program & Inbjudan

Findus deltagande i samtalen i Almedalen är ett led i Findus insatser för att främja en ökad dialog mellan matintressenter, om konsumenternas förtroende för maten och livsmedelsproducenternas roll i Sveriges vision om framtidens matland.

VÄLKOMNA!
För mer information eller frågor kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus Norden, email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86000

Inger Larsson, Hållbarhetsdirektör Findus Norden, email inger.larsson@se.findus.com eller 042-86000

 

 

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Relaterat innehåll

Findus samlar Sveriges matintressenter för dialog om förtroende för maten

Vid ett seminarium under onsdagen öppnade Findus upp för dialog med Sveriges matintressenter för lyfta fram betydelsen av innovation, kunskap och kommunikation för att öka konsumenternas förtroende för maten. Seminariet är en av Findus insatser för att främja ökad dialog mellan matintressenter om ökat förtroendet för maten och livsmedelsproducenternas roll i Sveriges vision om framtidens matland.

Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

Nio månader efter att Findus och reklambyrån King inlett sitt samarbete har en ny kommunikationsplattform tagits fram och ny varumärkesbyggande reklam har producerats. Ikväll har den första i en serie nya reklamfilmer för Findus premiär. Filmernas syfte är att ändra vår uppfattning om fryst mat genom att slå hål på myterna om matens ursprung, kvalitet och innehåll.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige