Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Uppgörelsen klar mellan Foodhills och Findus

FIndus och Foodhills AB kallar till presskonferens för att presentera sin uppgörelse om framtiden för Findus anläggning i Bjuv. Vid presskonferensen deltar även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Eftersom vi på Findus också vill att det ska finnas fisk i haven i framtiden är vi med och stöttar MSC´s initiativ för att öka kunskapen om hållbart fiske.

Så arbetar vi för att även framtida generationer ska kunna äta fisk

Vi på Findus arbetar för friskare hav på flera vis, bland annat genom ett tätt samarbete med Marine Stewardship Council (MSC). I år är det 15 år sedan vi på Findus var först i Sverige med att lansera MSC-märkt fisk på den svenska marknaden. Sedan 2015 är hela vårt vildfångade fisksortiment, både riktat till konsument och till restauranger och storhushåll, MSC-märkt.

#sjukmat – ett viktigt upprop som vi hoppas gör verklig skillnad

#sjukmat – ett viktigt upprop som vi hoppas gör verklig skillnad

Under veckan har jag läst många historier samlade under Food Pharmacys upprop #sjukmat. Jag läser om en sjukvård som gör ett fantastiskt jobb, men som tyvärr ibland brister när det kommer till maten som serveras. För mig som dagligen arbetar för att alla ska kunna äta varierad, näringsrik mat – oavsett hälsotillstånd, smärtar det att se det som delas under #sjukmat. /Ewa, dietist på Findus.

Hur vi ska kunna mätta 9,6 miljarder människor om 30 år?

Hur vi ska kunna mätta 9,6 miljarder människor om 30 år?

​I veckan anordnades ett tvärvetenskapligt seminarium av förlaget Fri Tanke och Kungliga Vetenskapsakademin där just frågan om hur vi ska kunna mätta en växande befolkning i framtiden diskuterades. En del av lösningen ansågs vara mer vegetabiliskt på matbordet och minskat matsvinn.

Din mat – vårt klimat! Svenskt Sigills klimatseminarium lett av Maria Wetterstrand.

Din mat – vårt klimat! Svenskt Sigills klimatseminarium lett av Maria Wetterstrand.

I samband med att Svenskt Sigill ska påbörja arbetet med att uppdatera regelverken för sin klimatmärkning bjöd de in till en eftermiddag om klimat och klimatpåverkan ledd av Maria Wetterstrand. Findus Nordic Sustainable Manager Maria Svantemark var inbjuden för att tala om Findus engagemang för klimatet på temat ”Klimat även på tallriken”.

Vår julgåva går till WWFs arbete för ett levande hav!

Vår julgåva går till WWFs arbete för ett levande hav!

Våra hav hotas av utfiskning och för oss är det en självklarhet att all vildfångad fisk vi använder är MSC-märkt. Som en del i vår ambition att bidra till friskare hav går årets julgåva till Världsnaturfonden WWFs arbete för ett levande hav.

Implementerat hållbarhetsarbete – tre ”utmaningar”

Implementerat hållbarhetsarbete – tre ”utmaningar”

I ett av mina tidigare blogginlägg har jag skrivit om ​hur hållbarhetsarbete är en förutsättning för lönsamhet. Hållbarhet handlar ju trots allt om att utnyttja resurser på bästa sätt. Enligt min mening kommer de företag som inte kan eller vill göra hållbarhet till en del av affären på sikt att gå under. Men hur gör man då för att göra hållbarhet till en del av verksamheten?

Findus arbetar för minskat matsvinn – donerar mat till Stadsmissionens Matcentral

Findus arbetar för minskat matsvinn – donerar mat till Stadsmissionens Matcentral

En tredjedel av den mat som produceras slängs, samtidigt som många går hungriga. Rättigheten att få äta sig mätt ligger oss varmt om hjärtat och är ett område där vi som livsmedelsföretag kan göra skillnad. Detta ligger till grund för vårt beslut att donera mat till Stockholms Stadsmissions Matcentralen vilket gör det möjligt för oss att både minska matsvinnet och samtidigt ge mat till fler.

Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

​Är du en av de många svenskar som firar in helgen med tacos? Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för både vår hälsa och för miljön. Låt oss titta på vårt recept på fisktacos där vi har bytt ut nötfärsen mot panerad fisk som exempel.

Ny Retail Sales Director i Sverige och ny Foodservice Director i Sverige och Danmark

Ny Retail Sales Director i Sverige och ny Foodservice Director i Sverige och Danmark

Vi är glada att kunna meddela att David Bolin, som haft ledande försäljningsroller inom Findus Foodservices de senaste nio åren, tar över ansvaret för försäljningen i Sverige som Retail Sales Director samt att Suzanne Grønfeldt med 20 års erfarenhet från olika säljroller inom Findus, tar ansvaret som Foodservice Director i både Sverige och Danmark. Båda startar omedelbart sina nya roller.

Findus Demand Planner Linnéa Axelsson tipsar om hur vi alla kan minska matsvinnet

World Food Day påminner oss om att matsvinnet måste minska

Idag är det World Food Day, en FN-dag med syfte att uppmärksamma det faktum att hela 800 miljoner människor världen över lider av hunger. Dagen är ett sätt att uppmana till dialog och handling för att lösa problemet så att ingen ska behöva gå hungrig i framtiden. I samband med World Food Day passade vi på att fråga vår Demand Planner Linnéa Axelsson hur vi på Findus arbetar för att minska svinnet.

Maria Svantemark Nordic Sustainability Manager, Findus under panelsamtalet Skånska företags syn på hållbarhet och lönsamhet

Hållbarhetsarbete är en förutsättning för framtida lönsamhet

​Under onsdagen deltog Findus Nordic Sustainability Manager i panelsamtalet "Skånska företags syn på hållbarhet och lönsamhet". Seminariet tog avstamp i en rapport som 2050 publicerat, baserad på hur Skånes största företag ser på tuffare miljölagstiftning, hållbarhet och konkurrenskraft. Resultatet visar bl a att en majoritet ser en klar koppling mellan hållbarhetsarbete och konkurrenskraft.

Visa mer

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige