Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Guldsparid och alger på ditt middagsbord ikväll?

Guldsparid och alger på ditt middagsbord ikväll?

Trots att vi i Sverige konsumerar fler än 100 arter inom kategorin sjömat står lax, torsk och sill ännu för en st​or majoritet av den totala konsumtionen. Vår ensidiga konsumtion gör att trycket på dessa fiskarter är väldigt högt och risken för överfiske av dem ökar. En väg framåt är att börja variera vårt intag av sjömat och upptäcka nya, spännande arter.

Findus fortsätter att bidra till utvecklingen av hållbart fiske

Findus fortsätter att bidra till utvecklingen av hållbart fiske

Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus, kommer den 28 september att delta som expertrådgivare vid en workshop som arrangeras av det EU-finansierade matforskningsprojektet SUSFANS. Maria Svantemark har bjudits in som en av 30 utvalda europeiska experter för att bidra specifikt med sin kunskap inom hållbar fiskproduktion.

De tidiga generationer från korsningar där vi har kombinerat de önskade arvsanlagen odlas i fält och skördas för hand. På bilden ser man frö-mogna äter som är avkomma från korsningar.

Agnese utvecklar framtidens gröna mat

Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka arbetar Agnese Brantestam som forskningschef på Findus forskningsavdelning. Det är hon som har tagit över utvecklingen av nya svenska och europeiska ärtsorter. Målet med hennes arbete är att bidra till en hållbar utveckling inom lantbruksproduktionen och matsäkerhet för framtidens generationer. Dessutom har hon förmånen att döpa Findus framtida ärtsorter.

Vardaga Silverpark utsågs under tisdagen till vinnare av Årets Seniormåltid, här tillsammans med Findus VD Katarina Tell. Findus sponsrar kategorin med syfte att öka medvetenheten om äldres behov av aptitlig och näringsrik mat.

Vardaga Silverpark prisas för bästa måltid inom äldreomsorgen

Vardaga Silverpark utsågs under tisdagen till vinnare av Årets Seniormåltid. Priset delades ut av Findus Sveriges VD Katarina Tell som representant för Findus Special Foods under White Guide Senior-galan i Göteborg. Syftet är att öka medvetenheten om äldres behov av aptitlig och näringsrik mat.

Maria Svantemark, nytillträdd Nordic Sustainability Manager på Findus.

Findus ökar fokus på hållbarhet – Tillsätter ny Nordic Sustainability Manager

Maria Svantemark tillträder som Nordic Sustainability Manager. Detta som en följd av Findus ökade fokus på hållbarhetsfrågor. Maria kommer senast från rollen som CSR Manager på Findus Sverige AB. I sin nya roll kommer Maria att ingå i ledningsgruppen för både Sverige och Norge och bidra till utvecklingen av Nomad Foods Europes globala hållbarhetsstrategi.

Härligt bakgårdshäng i Findus Peas Out Lounge på Way out West 2016

Nominerade till Svenska Designpriset i två kategorier

Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Att Findus kommunikation har blivit nominerad, i två kategorier, känns fantastiskt roligt och är ett gott betyg på vårt kommunikationsarbete tillsammans med Big South. Det är vår gröna kokbok ”Love Your Greens” och vårt bakgårdshäng Peas Out Lounge på Way out West som blivit nominerade.

Findus unika söta Ebba-ärta är klimatcertifierad enligt Svenskt Sigill i och med att odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan.

Unik ärtförädling stannar i Findus regi och utökas!

Det unika arbetet med utveckling av Findus nya ärtsorter - även kallat ärtförädling - som har bedrivits av Findus på Sellebergaområdet i Bjuv kommer att bli kvar i Findus regi. Förädlingsprogrammet utökas dessutom och Findus kommer framöver att hantera ärtförädlingen för hela Nomad Foods-gruppen i Europa

Samarbeten och kunskapsdelning för hållbara marina vattenbruk

Samarbeten och kunskapsdelning för hållbara marina vattenbruk

Globalt är vattenbruk, det vill säga odling av fisk och skaldjur, den starkast växande livsmedelssektorn till följd av en ökad efterfrågan av fisk samtidigt som fler vilda bestånd hotas av överfiske. Genom att dra lärdom av andra länders erfarenheter av vattenbruk har vi goda möjligheter att skapa hållbara fiskodlingar i Sverige.

Visa mer

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige