Blogginlägg -
Så arbetar vi för att minska klimatpåverkan från vår produktion
Sättet vi hanterar och producerar vår mat måste bli mer hållbart. Idag står världens livsmedelsproduktion för 25 procent av människans klimatpåverkan. I Affärsvärldens webbserie ”Hållbar livsmedelsproduktion” berättar vi om hur vi arbetar för att minska klimatpåverkan från maten du äter.
I vårt hållbarhetsarbete jobbar vi med ett helhetsperspektiv. Förutom att arbeta med olika miljömärkningar och hållbarhetsmärkningar så har vi ett nära samarbete med våra leverantörer. Genom dialog och besök så driver vi hållbarhetsarbetet framåt.
Hållbarhetsarbete är inte bara viktigt för oss, utan även för våra konsumenter då hela 3 av 4 vill ha klimatsmarta livsmedel. Vi kan till exempel se att efterfrågan på vegetariska produkter ökar. Redan idag har vi en bred vegetarisk portfölj, och den vill vi öka ytterligare för att möta denna efterfrågan.
Du kan se hela avsnittet här.
Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager