Gå direkt till innehåll

Blogginlägg -

Så arbetar vi för att minska klimatpåverkan från vår produktion

Sättet vi hanterar och producerar vår mat måste bli mer hållbart. Idag står världens livsmedelsproduktion för 25 procent av människans klimatpåverkan. I Affärsvärldens webbserie ”Hållbar livsmedelsproduktion” berättar vi om hur vi arbetar för att minska klimatpåverkan från maten du äter.

I vårt hållbarhetsarbete jobbar vi med ett helhetsperspektiv. Förutom att arbeta med olika miljömärkningar och hållbarhetsmärkningar så har vi ett nära samarbete med våra leverantörer. Genom dialog och besök så driver vi hållbarhetsarbetet framåt. 

Hållbarhetsarbete är inte bara viktigt för oss, utan även för våra konsumenter då hela 3 av 4 vill ha klimatsmarta livsmedel. Vi kan till exempel se att efterfrågan på vegetariska produkter ökar. Redan idag har vi en bred vegetarisk portfölj, och den vill vi öka ytterligare för att möta denna efterfrågan.

Du kan se hela avsnittet här.

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager

Ämnen

Kontakter

Relaterat innehåll

  • Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

    ​Är du en av de många svenskar som firar in helgen med tacos? Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för både vår hälsa och för miljön. Låt oss titta på vårt recept på fisktacos där vi har bytt ut nötfärsen mot panerad fisk som exempel.

  • Agnese utvecklar framtidens gröna mat

    Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka arbetar Agnese Brantestam som forskningschef på Findus forskningsavdelning. Det är hon som har tagit över utvecklingen av nya svenska och europeiska ärtsorter. Målet med hennes arbete är att bidra till en hållbar utveckling inom lantbruksproduktionen och matsäkerhet för framtidens generationer. Dessutom har hon förmånen att döpa Findus framtida ärtsorter.

  • Samarbeten och kunskapsdelning för hållbara marina vattenbruk

    Globalt är vattenbruk, det vill säga odling av fisk och skaldjur, den starkast växande livsmedelssektorn till följd av en ökad efterfrågan av fisk samtidigt som fler vilda bestånd hotas av överfiske. Genom att dra lärdom av andra länders erfarenheter av vattenbruk har vi goda möjligheter att skapa hållbara fiskodlingar i Sverige.