Gå direkt till innehåll

Ämnen: Gastronomi

  • Findus släpper nya produkter – fisk och grönsaker står på höstens meny

    Från panerade havsfigurer till smaker av citron, vitlök och färska kryddor som för tankarna till Medelhavet utökar nu Findus sitt sortiment med fyra nya produkter. Med fokus på god smak, enkelhet och vardag vill Findus inspirera fler till näringsrika, mättande måltider med mycket fisk och grönt för hela familjen.
    Med nyckelorden kvalitet, smak, hälsa och hållbarhet i centrum vill Findus uppmun

  • Sveriges första gårdsförsäljning av klimatcertifierade ärter öppnar på Börringekloster Gårdsbutik

    Igår öppnade Sveriges första gårdsförsäljning av klimatcertifierade ärter på Börringekloster Gårdsbutik i närheten av Malmö Airport. Ett helt sortiment av svenskodlade klimatcertifierade färskfrysta grönsaker kommer att finnas i butiken året om. Under säsong finns dessutom nyskördade ärter och nästa vecka öppnas fälten upp för självplockning för allmänheten.

  • Almedalen 2012: Findus debatterar fiskpinnens framtid, miljömärkningar och offentliga måltider. Möt oss hos Världsnaturfonden, Marine Stewardship Council och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli

    Fiskpinnens framtid - är utfiskningen av haven ekonomiskt försvarbar? Dags att lyfta frågorna kring miljömärkningar! Hur lyckas vi bäst med en ny norm för offentliga måltider? Dessa och många andra matfrågor debatterar Findus i evenemang arrangerade av Världsnaturfonden WWF, MSC och Skånes Livsmedelsakademi den 2 och 3 juli i Almedalden. Se program och inbjudan.

  • Findus kanelbullar serveras på Mjölkens Dag i Stockholm

    Idag den 1 juni är det mjölkens dag! Vi tänker direkt ett glas kall mjölk och en mumsig kanelbulle! Sveriges mjölkbönder står bakom ett arrangemang på Norrmalmstorg i Stockholm där Findus kanelbullar bjuds till förbipasserande konsumenter hela dagen!

  • Findus lanserar kokbok om fryst grön mat

    Väljer du också att äta grön mat ibland? Fler och fler gör det. Ofta erbjuds gröna alternativ i menyn på restaurang eller i lunchmatsalen på jobbet. Det handlar ofta inte om att välja bort, utan om att välja nytt. Findus lanserar nu en kokbok för inspiration om fryst grön mat som ärthummus, rödbetsbiffar och falafel. Kokboken riktar sig till personal inom storkök och släpptes på GastroNord-mässan.

  • Findus samlar Sveriges matintressenter för dialog om förtroende för maten

    Vid ett seminarium under onsdagen öppnade Findus upp för dialog med Sveriges matintressenter för lyfta fram betydelsen av innovation, kunskap och kommunikation för att öka konsumenternas förtroende för maten. Seminariet är en av Findus insatser för att främja ökad dialog mellan matintressenter om ökat förtroendet för maten och livsmedelsproducenternas roll i Sveriges vision om framtidens matland.

  • Earth Hour 2012: Findus grönsaksodlingar smarta för klimatet

    Imorgon släcker Findus för Earth Hour. Samtidigt utmanas Bjuvs Kommun att spara 17 000 kWh 2012. Så mycket sparas när Findus byter till LED belysning i Bjuv. Klimatet är viktigt för Findus. 55 000 ton grönsaker odlas årligen enligt Low Input Sustainable Agriculture. En ny rapport från SIK visar att de avger mindre växthusgaser än ekologiskt. Alla odlingar är nu Svenskt Sigill Klimatcertifierade.

  • Ärter i världsklass från Findus klimatcertifieras och serveras svensk matelit

    Efter 50 år av ansvarsfull ärtodling blir nu Findus ärter klimatcertifierade enligt Svenskt Sigills standard. Ärterna odlas i ”ärtbältet” i Skåne och södra Halland och har en unik sötma och mjällhet. Andreas Hedlund, Årets Kock 2002 och ansvarig för banketten på Årets Kock finalen 2012, valde igår att servera de nycertifierade svenska ärterna till gästerna från Sveriges kockelit och deras gäster.

  • Konsumentens Wok: Findus konsumenter skapar egen fryst wokgrönsaksblandning !

    Findus låter nu konsumenterna skapa en ny wokgrönsaksblandning till Findus frysta Wok-sortiment. Genom sajten minfavoritwok.se kan konsumenterna enkelt skapa sina egna wok-blandningar med sina favoritgrönsaker skurna på det sätt man själv önskar. Samtidigt tävlar konsumenterna om fina vinster. I juryn sitter representanter från Findus och två matbloggare från Salt & Peppar och Minnas Mat.

  • Marie Söderqvist ny VD för LI Livsmedelsföretagen

    Krönikören och tidigare VD:n för United Minds, Marie Söderqvist, har utsetts till VD för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Hon tillträder sin tjänst den 1 juli 2012 och efterträder Agneta Dreber. Det meddelar Livsmedelsföretagen LI i ett pressmeddelande nu på morgonen.