Gå direkt till innehåll

Ämnen: Klimatfrågor

Svenskt Sigills uppdaterade Klimatcertifiering bidrar till minskat klimatavtryck för Findus ärtodling

Svenskt Sigills uppdaterade Klimatcertifiering bidrar till minskat klimatavtryck för Findus ärtodling

I takt med forskningens framsteg kring hållbar odling har Svenskt Sigill uppdaterat reglerna för sin klimatcertifiering. De nya reglerna innebär att klimatavtrycket från Findus certifierade ärtodlingar kommer att minska med minst 25 procent till år 2025 och över 30 procent till år 2028. Det visar en ny rapport framtagen av forskningsinstitutet RISE kring effekterna av klimatcertifieringen.

Nytt samarbete med Allwin: Findus säger nej till matsvinnet och ger maten till behövande

Findus blir Allwins första storkund i nyuppstartade Öresundsregionen. Allwin är det sociala företaget som distribuerar mat till caféer för hemlösa, kvinnojourer, kyrkliga missioner och andra mottagarorganisationer. Allwin säkerställer att mat som inte når ut på den traditionella marknaden når de behövande. Findus stödjer regionen med mat och bidrar till att minska matsvinnet i samhället.

Ärter i världsklass från Findus klimatcertifieras och serveras svensk matelit

Efter 50 år av ansvarsfull ärtodling blir nu Findus ärter klimatcertifierade enligt Svenskt Sigills standard. Ärterna odlas i ”ärtbältet” i Skåne och södra Halland och har en unik sötma och mjällhet. Andreas Hedlund, Årets Kock 2002 och ansvarig för banketten på Årets Kock finalen 2012, valde igår att servera de nycertifierade svenska ärterna till gästerna från Sveriges kockelit och deras gäster.

Skånsk klimatvänlig spenat från Findus – Sveriges bästa landskapsmat 2011

Findus skånska spenat tog hem utmärkelsen ”Husmansbord Skåne 2011” i jakten på Sveriges bästa landskapsmat. Findus spenat odlas av tio utvalda kontraktsodlare i Skåne. Odlingen sker med minsta möjliga miljöpåverkan . Under året har Findus frysta hackade spenat även blivit tredjepartcertifierad och klimatmärkt enligt Svenskt Sigill.

Findus firade 70 år med matseminarium

Findus firade 70 år med matseminarium

I tisdags firade Findus 70 år med ett matseminarium på Restaurangakademien.
Fyra inbjudna talare presenterade de senaste nyheterna inom nutrition (PhD. Charlotte Harden, Hallam Sheffield University), matsvinn (Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm), klimatcertifierade grönsaker (Enar Magnusson, Jordbruksavdelningen Findus), samt smart frysdesign och användning i framtiden (Annika Kühner

Findus först med klimatcertifierade grönsaker

Drygt 40 % av Findus grönsaker i dagligvaruhandeln är svenskodlade. Nu har Findus börjat införa klimatcertifiering på ett antal av de svenskodlade grönsakerna. Bakom klimatcertifieringen står Svenskt Sigill och Krav.
 Sedan mer än 20 år tillbaka använder Findus en odlingsmetod LISA*, som har visat sig leda till klart minskad klimat- och miljöbelastning, friska jordar och uthålligt jordbruk. Met

Dags att slänga mindre mat

Dags att slänga mindre mat

I veckan som gått har det varit fokus på European Week for Waste Reduction, EUs initiativ för att öka kunskapen om matsvinnet och upplysa européer att ändra på sitt dagliga konsumtionsbeteende. Det handlar om att ta vara på jordens resurser på bästa sätt. 
Idag slängs stora mängder mat längs hela livsmedelskedjan och i våra hushåll. Undersökningar har visat att vanliga hushåll slänger mellan 10

Nu har Findus skördat de första biologiskt behandlade ärtorna!

Nu har de första ärtorna odlade med biologisk bekämpning skördats. Kvaliteten ser bra ut och är helt i linje med Findus övriga odlingar. Ärtorna har behandlats med en nyutvecklad biologisk bekämpning av jordburna svampar genom en behandling av utsädet med en naturlig svensk jordbakterie. Det är MASE- laboratorierna, som i samverkan med Findus genomfört denna försöksodling i större skala.

Findus organiska avfall från livsmedelsproduktionen en förutsättning för ny skånsk biogasanläggning

Den 21 november invigs en ny biogasanläggning i Norra Wram i skuggan av Söderåsen – Söderåsens Bioenergi AB. Anläggningen producerar biogas, som uppgraderas till naturgasnätet samt s k biogödsel, som ersätter konstgödsel. En biogasanläggning är ett sätt att utvinna miljövänlig energi och samtidigt återvinna växtnäring ur restprodukter tillbaka till jordbruket.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige