Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Jättestenskolan i Grums vinner pris som Sveriges bästa gröna skolkök

    Jättestenskolan i Grums vinner pris som Sveriges bästa gröna skolkök

    ​Skolor över hela landet har under hösten tävlat om att skapa Sveriges bästa vegetariska servering. Tävlingen Let’s Go Greener är initierad av Findus och är en del av företagets arbete för att göra skolköken grönare. Vinnare av årets tävling Let’s Go Greener blev Jättestenskolan i Grums, som vinner en konsert med barnens favoritartist Hasse Andersson som pris.

  • Ny vd för Findus Sverige AB: Varumärket, produktutveckling och hållbarhet i fokus

    Ny vd för Findus Sverige AB: Varumärket, produktutveckling och hållbarhet i fokus

    Findus Sverige ABs Commercial Director Emma Pålsson tar vid årsskiftet över rollen som vd för bolaget. Emma Pålsson har arbetat på Findus under många år och har bland annat haft roller som marknadschef och försäljningsansvarig inom Retail såväl som Foodservice. Hon är väl insatt i Findus verksamhet samt livsmedelsbranschens och kundernas utmaningar och möjligheter.

  • Findus lanserar ny strategi för en hållbar livsmedelsproduktion

    Findus lanserar ny strategi för en hållbar livsmedelsproduktion

    I samband med att Findus Sverige presenterar 2018 år hållbarhetsrapport lanserar företaget Nomad Foods koncerngemensamma hållbarhetsstrategi, ”Vår väg mot en hållbar framtid”. För att leverera i linje med FN:s Globala mål för hållbar utveckling definierar strategin tydliga riktlinjer och mål för hur Findus och koncernen ska utveckla sin produktion och hantering av livsmedel fram till år 2030.

  • Hälften av Sveriges äldre äter endast en varm måltid om dagen – Findus lanserar GoVital för att möta problematiken

    Hälften av Sveriges äldre äter endast en varm måltid om dagen – Findus lanserar GoVital för att möta problematiken

    Samtidigt som hela 95 procent av Sveriges äldre (70-85 år) anser att näringsrik mat är viktigt, äter hälften endast en varm måltid om dagen. Nu lanserar Findus konceptet GoVital, menyer speciellt anpassade för seniorer. Varje meny innehåller en liten proteinberikad varmrätt och en god dessert. Förhoppningen är att de varma måltiderna nu ska bli fler.

  • Bildkälla: Scanlog

    Findus minskar CO2-utsläpp genom direkt tågförbindelse mellan Sverige och Italien

    Idag levereras Findus första produkter med tågförbindelsen Italy Direct, en direkt tågförbindelse mellan Italien och Sverige som kommer transportera en del av Findus skafferivaror framöver. Transporterna med Italy Direct minskar CO2-utsläppen med mer än ett ton jämfört med lastbilstransport på samma sträcka.

  • Findus ska halvera sitt matsvinn till 2030

    Findus ska halvera sitt matsvinn till 2030

    Behovet av att minska matsvinnet är stort i både hushåll och livsmedelskedjan. För att möta behovet har Findus som mål att halvera sitt matsvinn i fabrik och i logistikkedja till 2030. Målet är en del av Findus långsiktiga hållbarhetsarbete för att bidra till en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt.

  • Findus tar nästa steg i proteinskiftet och lanserar Pease – Bra mat från ärtan

    Findus tar nästa steg i proteinskiftet och lanserar Pease – Bra mat från ärtan

    För att möta en ökande efterfrågan på växtbaserad mat lanserar Findus nu produktserien Pease – en helt ny, texturerad och klimatsmart proteinkälla som är gjord på ärter. Findus har varit världsledande inom odling och förädling av ärter sedan 50-talet. Pease tar plats i den vegetariska frysdisken och kommer i tre varianter som alla är veganska.

Visa mer