Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Findus bullar blir ännu godare och påsarna får nytt utseende

    Findus bullar blir ännu godare och påsarna får nytt utseende

    Findus kanelbullar är Sveriges mest köpta frysta kanelbullar. Bakade i Findus eget bageri i Loftahammar med samma ingredienser som man hittar i sitt eget kök. Nu får kanelbullarna och kardemummabullarna nya recept som gör dem ännu saftigare och godare. Dessutom får Findus kaffebröd nydesignade förpackningar som ger en tydligare känsla för bullarna.

  • Findus ökar svensk export av djupfrysta livsmedel

    Findus grundade djupfryst i Sverige på 1940-talet. Nu utvecklas en allt tydligare profil kring djupfryst mat på exportmarknaden. Matälskande Italien köper redan halva Findus ärtskörd. I torsdags hölls en presskonferens i Kapstaden när Findus produkter gör entré i sydafrikanska livsmedelsbutiker. Sveriges ambassadör, Peter Tejler, var på plats tillsammans med Findus Exportchef Mats Jörnell.

  • Findus samlar Sveriges matintressenter för dialog om förtroende för maten

    Vid ett seminarium under onsdagen öppnade Findus upp för dialog med Sveriges matintressenter för lyfta fram betydelsen av innovation, kunskap och kommunikation för att öka konsumenternas förtroende för maten. Seminariet är en av Findus insatser för att främja ökad dialog mellan matintressenter om ökat förtroendet för maten och livsmedelsproducenternas roll i Sveriges vision om framtidens matland.

  • Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

    Ny kommunikationsplattform från Findus: ”Slappna av – fryst mat är bra mat!”

    Nio månader efter att Findus och reklambyrån King inlett sitt samarbete har en ny kommunikationsplattform tagits fram och ny varumärkesbyggande reklam har producerats. Ikväll har den första i en serie nya reklamfilmer för Findus premiär. Filmernas syfte är att ändra vår uppfattning om fryst mat genom att slå hål på myterna om matens ursprung, kvalitet och innehåll.

  • Earth Hour 2012: Findus grönsaksodlingar smarta för klimatet

    Imorgon släcker Findus för Earth Hour. Samtidigt utmanas Bjuvs Kommun att spara 17 000 kWh 2012. Så mycket sparas när Findus byter till LED belysning i Bjuv. Klimatet är viktigt för Findus. 55 000 ton grönsaker odlas årligen enligt Low Input Sustainable Agriculture. En ny rapport från SIK visar att de avger mindre växthusgaser än ekologiskt. Alla odlingar är nu Svenskt Sigill Klimatcertifierade.

  • Hett i frysen - Findus lanserar fryst hackad vitlök och chili

    Findus lanserar två nya frysta produkter i ört/kryddsortimentet - hackad vitlök och hackad chili. Framtagna för alla som älskar god mat och matlagning och som efterfrågar smarta sätt att enkelt ha bra råvaror till hands för att krydda maten.

  • Kvaliteten höjs när Sveriges största sortiment av frysta lagade enportionsrätter från Findus byter namn till ”Dagens”

    Findus kvalitetsförbättrar marknadens största sortiment av frysta lagade enportionsrätter, när Findus Wärdshus blir Dagens. Hela sortimentet av klassisk lagad mat, tidigare kallat Wärdshus och XL, moderniseras och förbättras med fokus på kvalitet och den goda smaken. Totalt tillför Findus åtta nya rätter och femton recept förbättras.

  • Findus Grönsaker perfekta till - nästa generations frysta grönsaksblandningar

    Findus lanserar Grönsaker perfekta till, moderna frysta grönsaksblandningar för alla som vill använda mer grönsaker i matlagningen. Findus Grönsaker perfekta till finns i sex varianter, anpassade ör att harmoniera perfekt med olika huvudkomponenter såsom fisk eller kyckling. Namnet såväl som förpackningarna ger konsumenterna tydlig vägledning och inspiration till matlagning med mycket grönsaker.

  • Ärter i världsklass från Findus klimatcertifieras och serveras svensk matelit

    Efter 50 år av ansvarsfull ärtodling blir nu Findus ärter klimatcertifierade enligt Svenskt Sigills standard. Ärterna odlas i ”ärtbältet” i Skåne och södra Halland och har en unik sötma och mjällhet. Andreas Hedlund, Årets Kock 2002 och ansvarig för banketten på Årets Kock finalen 2012, valde igår att servera de nycertifierade svenska ärterna till gästerna från Sveriges kockelit och deras gäster.

  • Konsumentens Wok: Findus konsumenter skapar egen fryst wokgrönsaksblandning !

    Findus låter nu konsumenterna skapa en ny wokgrönsaksblandning till Findus frysta Wok-sortiment. Genom sajten minfavoritwok.se kan konsumenterna enkelt skapa sina egna wok-blandningar med sina favoritgrönsaker skurna på det sätt man själv önskar. Samtidigt tävlar konsumenterna om fina vinster. I juryn sitter representanter från Findus och två matbloggare från Salt & Peppar och Minnas Mat.

Visa mer