Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Kökets Utvalda - spännande och lyxig djupfryst portionsmat med det lilla extra - nu serveras Thaikyckling!

    I början av 2006 lanserade Findus sitt nya enportionskoncept Kökets Utvalda - en serie djupfrysta, fräscha rätter med det lilla extra i form av ett passande tillbehör. 340.000 svenska hushåll har provat Kökets Utvalda och nästan hälften av dem som provat köper på nytt. Framgången för Kökets Utvalda ligger i variationsrikedomen – 15 moderna och lyxiga rätter med inspiration från hela världen.

  • Grov Patékost – unik nyhet från Findus Special Foods

    Findus Foodservices lanserar en unik nyhet på storköksmarknaden – djupfrysta Grova Patéer för dem som har vissa ätsvårigheter. Findus vill att alla människor ska få möjlighet att äta och njuta av god mat, även de som har svårt att tugga eller är trötta och orkeslösa.

  • Forskningsprojekt bakom ny guide som hjälper människor med tugg- och sväljsårigheter

    Forskningsprojekt bakom ny guide som hjälper människor med tugg- och sväljsårigheter

    Det behövs nya och gemensamma riktlinjer och hjälpmedel för personal i vården när man ska välja mat till patienter med tugg och sväljsvårigheter. Utifrån det Vinnovafinansierade projektet ”konsistensoptimering och sensorisk design för hälsa och välbefinnande hos äldre”, som pågått i hela tre år, har Findus Special Foods, lanserat en helt ny konsistensguide.

  • Nya maträtter för kvinnor på IKEA

    Nya maträtter för kvinnor på IKEA

    IKEA fortsätter att satsa på nya idéer och maträtter i de svenska restaurangerna. Vi har speciellt tänkt på vår viktiga kundgrupp – kvinnorna! Tillsammans med Findus och matkonsulten Maria Masoomi har man utvecklat totalt 7 nya rätter, samt 2 rätter som konsumenterna kan köpa med sig och tillaga hemma. Det är mat med influenser från andra delar av världen.

  • Laxpasta med spenat i krämig ostsås från Findus

    Nu lanserar Findus en djupfryst Laxpasta med spenat i krämig ostsås. Det är en pasta för hela familjen – en god, lite lyxig pasta som både smakar gott och ger bra balanserad näring. Både pasta och lax är populära råvaror som gillas av både stora och små, och spenatens popularitet växer stadigt. Det finns också en stor efterfrågan på färdiga måltidslösningar som räcker till många.

  • Rekordtidig ärtskörd för Findus!

    Rekordtidig ärtskörd för Findus!

    Årets ärtskörd har dragit igång. Redan igår kunde de första ärtorna börja skördas på fälten längs Öresund. Bara en gång tidigare har skörden startat så tidigt – det var 1993, då skörden startade den 17 juni.

  • Bättre konsistens på släta timbaler – en efterlängtad nyhet för minst 150.000 med tugg- och sväljsvårigheter

    Bättre konsistens på släta timbaler – en efterlängtad nyhet för minst 150.000 med tugg- och sväljsvårigheter

    Findus Special Foods kan nu relansera djupfrysta Släta Timbaler med en mycket bättre konsistens än tidigare. Detta tack vare helt ny produktionsteknik i vår anläggning i Bjuv. Findus har under många år arbetat med mat för personer med behov av konsistensanpassad mat. Det kan vara personer med tugg - och sväljsvårigheter, tillfälligt eller på grund av sjukdom.

  • Krispig panerad fisk på nytt sätt – fiskinspiration för hela familjen!

    Krispig panerad fisk på nytt sätt – fiskinspiration för hela familjen!

    Två tredjedelar (66 %) av de svenska konsumenterna kan tänka sig att fördubbla sin fiskkonsumtion. De flesta konsumenter vill ha inspiration och hjälp till hur man enkelt kan servera fisk oftare. Gärna fisk som passar hela familjen. Det har Findus tagit fasta på i sin nya lansering av tre olika panerade fiskvarianter – och det är panerad fisk på helt nytt sätt!

Visa mer