Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Findus arbetar för minskat matsvinn – donerar mat till Stadsmissionens Matcentral

    Findus arbetar för minskat matsvinn – donerar mat till Stadsmissionens Matcentral

    En tredjedel av den mat som produceras slängs, samtidigt som många går hungriga. Rättigheten att få äta sig mätt ligger oss varmt om hjärtat och är ett område där vi som livsmedelsföretag kan göra skillnad. Detta ligger till grund för vårt beslut att donera mat till Stockholms Stadsmissions Matcentralen vilket gör det möjligt för oss att både minska matsvinnet och samtidigt ge mat till fler.

  • Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

    Panerad fisk i fredagstacon – för hälsan och miljöns skull!

    ​Är du en av de många svenskar som firar in helgen med tacos? Tacos är, förutom att vara otroligt gott, en bra maträtt att använda för att exemplifiera hur vi genom att byta ut köttet mot fisk eller gröna protein kan göra gott för både vår hälsa och för miljön. Låt oss titta på vårt recept på fisktacos där vi har bytt ut nötfärsen mot panerad fisk som exempel.

  • Ny Retail Sales Director i Sverige och ny Foodservice Director i Sverige och Danmark

    Ny Retail Sales Director i Sverige och ny Foodservice Director i Sverige och Danmark

    Vi är glada att kunna meddela att David Bolin, som haft ledande försäljningsroller inom Findus Foodservices de senaste nio åren, tar över ansvaret för försäljningen i Sverige som Retail Sales Director samt att Suzanne Grønfeldt med 20 års erfarenhet från olika säljroller inom Findus, tar ansvaret som Foodservice Director i både Sverige och Danmark. Båda startar omedelbart sina nya roller.

  • Findus Demand Planner Linnéa Axelsson tipsar om hur vi alla kan minska matsvinnet

    World Food Day påminner oss om att matsvinnet måste minska

    Idag är det World Food Day, en FN-dag med syfte att uppmärksamma det faktum att hela 800 miljoner människor världen över lider av hunger. Dagen är ett sätt att uppmana till dialog och handling för att lösa problemet så att ingen ska behöva gå hungrig i framtiden. I samband med World Food Day passade vi på att fråga vår Demand Planner Linnéa Axelsson hur vi på Findus arbetar för att minska svinnet.

  • Maria Svantemark Nordic Sustainability Manager, Findus under panelsamtalet Skånska företags syn på hållbarhet och lönsamhet

    Hållbarhetsarbete är en förutsättning för framtida lönsamhet

    ​Under onsdagen deltog Findus Nordic Sustainability Manager i panelsamtalet "Skånska företags syn på hållbarhet och lönsamhet". Seminariet tog avstamp i en rapport som 2050 publicerat, baserad på hur Skånes största företag ser på tuffare miljölagstiftning, hållbarhet och konkurrenskraft. Resultatet visar bl a att en majoritet ser en klar koppling mellan hållbarhetsarbete och konkurrenskraft.

  • Guldsparid och alger på ditt middagsbord ikväll?

    Guldsparid och alger på ditt middagsbord ikväll?

    Trots att vi i Sverige konsumerar fler än 100 arter inom kategorin sjömat står lax, torsk och sill ännu för en st​or majoritet av den totala konsumtionen. Vår ensidiga konsumtion gör att trycket på dessa fiskarter är väldigt högt och risken för överfiske av dem ökar. En väg framåt är att börja variera vårt intag av sjömat och upptäcka nya, spännande arter.

  • Findus fortsätter att bidra till utvecklingen av hållbart fiske

    Findus fortsätter att bidra till utvecklingen av hållbart fiske

    Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus, kommer den 28 september att delta som expertrådgivare vid en workshop som arrangeras av det EU-finansierade matforskningsprojektet SUSFANS. Maria Svantemark har bjudits in som en av 30 utvalda europeiska experter för att bidra specifikt med sin kunskap inom hållbar fiskproduktion.

  • De tidiga generationer från korsningar där vi har kombinerat de önskade arvsanlagen odlas i fält och skördas för hand. På bilden ser man frö-mogna äter som är avkomma från korsningar.

    Agnese utvecklar framtidens gröna mat

    Sedan drygt ett och ett halvt år tillbaka arbetar Agnese Brantestam som forskningschef på Findus forskningsavdelning. Det är hon som har tagit över utvecklingen av nya svenska och europeiska ärtsorter. Målet med hennes arbete är att bidra till en hållbar utveckling inom lantbruksproduktionen och matsäkerhet för framtidens generationer. Dessutom har hon förmånen att döpa Findus framtida ärtsorter.

  • Vardaga Silverpark utsågs under tisdagen till vinnare av Årets Seniormåltid, här tillsammans med Findus VD Katarina Tell. Findus sponsrar kategorin med syfte att öka medvetenheten om äldres behov av aptitlig och näringsrik mat.

    Vardaga Silverpark prisas för bästa måltid inom äldreomsorgen

    Vardaga Silverpark utsågs under tisdagen till vinnare av Årets Seniormåltid. Priset delades ut av Findus Sveriges VD Katarina Tell som representant för Findus Special Foods under White Guide Senior-galan i Göteborg. Syftet är att öka medvetenheten om äldres behov av aptitlig och näringsrik mat.

  • Maria Svantemark, nytillträdd Nordic Sustainability Manager på Findus.

    Findus ökar fokus på hållbarhet – Tillsätter ny Nordic Sustainability Manager

    Maria Svantemark tillträder som Nordic Sustainability Manager. Detta som en följd av Findus ökade fokus på hållbarhetsfrågor. Maria kommer senast från rollen som CSR Manager på Findus Sverige AB. I sin nya roll kommer Maria att ingå i ledningsgruppen för både Sverige och Norge och bidra till utvecklingen av Nomad Foods Europes globala hållbarhetsstrategi.

Visa mer