Inbjudan till Presseminarium den 7 februari kl 10.00 – 12.30 samt lunch
Inbjudan till Presseminarium den 7 februari kl 10.00 – 12.30 samt lunch Plats : AptitStockholm Ämne: Findus, fisken & framtiden Svara senast den 29/1! Se bifogad PDF-fil.
Inbjudan till Presseminarium den 7 februari kl 10.00 – 12.30 samt lunch Plats : AptitStockholm Ämne: Findus, fisken & framtiden Svara senast den 29/1! Se bifogad PDF-fil.
Findus har bytt transportsätt för varor från Irland, Frankrike och England till Sverige. Nu går transporterna till största delen med container på båt istället för med lastbil. Det innebär minskade koldioxidutsläpp med 175.000 kg per år.
Findus lanserar två nya potatis- och grönsaksrätter - med cirka 30 % potatis och 70 % grönsaker!
Den 21 november invigs en ny biogasanläggning i Norra Wram i skuggan av Söderåsen – Söderåsens Bioenergi AB. Anläggningen producerar biogas, som uppgraderas till naturgasnätet samt s k biogödsel, som ersätter konstgödsel. En biogasanläggning är ett sätt att utvinna miljövänlig energi och samtidigt återvinna växtnäring ur restprodukter tillbaka till jordbruket.
En ny fryst kanelbulle, megastor och med extra god fyllning, det är Findus senaste lansering i det djupfrysta bagerisortimentet.
Grön Deli är ett nytt grönsakskoncept, som består av fem spännande goda och mycket smakrika grönsaksrätter. Vi har med hjälp av professionella kockar skapat helt nya grönsaksrätter, som är moderna, fräscha och passar bra till både pannbiff, falukorv och lax!
Tidningen Restaurangvärlden har utsett Gunnel Stuhr Olsson, produktchef på Findus Special Food, till årets inspiratör!
I början av 2006 lanserade Findus sitt nya enportionskoncept Kökets Utvalda - en serie djupfrysta, fräscha rätter med det lilla extra i form av ett passande tillbehör. 340.000 svenska hushåll har provat Kökets Utvalda och nästan hälften av dem som provat köper på nytt. Framgången för Kökets Utvalda ligger i variationsrikedomen – 15 moderna och lyxiga rätter med inspiration från hela världen.
Findus och alla våra konsumenter som köpt de specialmärkta Fiskpinnarna bidrar till Radiohjälpens insamling för Världens Barn med 1½ miljon kronor.
Findus djupfrysta Wärdshus serie lanserar Black & White, färserad fläsknoisette med bearnaisesås & pepparbiff med rödvinssky samt potatiskroketter och bönor. Black & White kostar cirka 20 – 25 kronor i butik.
Findus Foodservices lanserar en unik nyhet på storköksmarknaden – djupfrysta Grova Patéer för dem som har vissa ätsvårigheter. Findus vill att alla människor ska få möjlighet att äta och njuta av god mat, även de som har svårt att tugga eller är trötta och orkeslösa.
Det behövs nya och gemensamma riktlinjer och hjälpmedel för personal i vården när man ska välja mat till patienter med tugg och sväljsvårigheter. Utifrån det Vinnovafinansierade projektet ”konsistensoptimering och sensorisk design för hälsa och välbefinnande hos äldre”, som pågått i hela tre år, har Findus Special Foods, lanserat en helt ny konsistensguide.