Pressmeddelande -
Populära Fish’n’crisp: Findus lanserar Fish & Crisp – fisk med engelskt stuk
Vårens krispigaste nyhet heter Fish & Crisp och är en produktserie från Findus med tre olika varianter av panerade fiskfiléer. Från 1850-talets engelska arbetarklass till våra svenska frysar kommer Findus version av favoriten Fish’n’chips. Nyheten lanseras i butik under februari och kommer att vara ett säkert kort i hemmet hos såväl barnfamiljer som singelhushåll.
Med Fish & Crisp går det snabbt och enkelt att tillaga en god fiskmåltid. De tre olika varianterna – Gourmetfileér, Fiskfiléer och Fiskpinnar har alla en unik, patenterad panering. Paneringen görs enligt hemligt recept och lämnar en fluffig och krispig yta. Tack vare den patenterade paneringen bör produkterna tillagas i ugn och behöver därmed varken stekas eller friteras för att få den rätta Fish’n’chips-känslan. Vilket bidrar både till att matlagningen blir enklare och att fisken tillagas på ett mer hälsosam sätt.
– De flesta svenskar har nog hört talas om Fish’n’chips genom den brittiska kulturen. Fish & Crisp ger dem nu möjlighet att äta denna brittiska ”nationalrätt” hemma. Med Findus nya produktserie går det snabbt och lätt att tillaga rätten själv. Servera gärna med klassiska tillbehör som pommes frites och majonnäs eller varför inte en fräsch sallad, säger Sara Karlsson, Brand Manager, Findus.
Samtliga Fish & Crisp-varianter är gjord av MSC-märkt Alaska Pollack. Findus Fish & Crisp är även märkt med ”Fish for Life”. Findus egen märkning för ansvarsfullt fiske och som grundar sig på de 10 principerna (mer information om de 10 principerna finner du på www.findus.se/findus-10-principer). Denna märkning ger bland annat kunden information om fiskens härkomst och är en trygghet att Findus arbetar långsiktigt med ansvarsfulla inköp och noggrann ursprungskontroll.
Historien bakom Fish’n’chips
Under andra hälften av 1800-talet blev Fish’n’chips populärt bland Englands arbetarklass. Ingen kan exakt redogöra för var trenden startade men det man vet är att rätten, på 1850-talet börjades säljas i små butiker i London samt i de större industristäderna. Numera serveras fiskrätten över hela världen i den traditionella struten gjord av tidningspapper. Enligt det klassiska receptet serveras fisken tillsammans med pommes frites, salt, vinäger och ibland grönt ärtmos. Trots att många konkurrerande take away-måltider försökt vinna mark i Storbritannien står fish’n’chips stadigt kvar som nummer ett och äts och älskas av alla generationer.
Findus Fish & Crisp kommer att säljas i dagligvaruhandeln från och med februari. Cirkapris för Fish & Crisp Gormetfileér är 49 kronor, för Fish & Crisp Fiskfileér 39 kronor och för Fish & Crisp Fiskpinnar 27 kronor.
För hjälp med bilder, produktprover, tävlingar och andra praktiska frågor, vänligen kontakta:
Emma Lundskog, Wenderfalck, tfn: 0736 24 19 17, e-post: emma@wenderfalck.com
För mer information om Findus, vänligen kontakta:
Louise Olsson, Findus, tfn: 042-86 142, e-post: louise.olsson@se.findus.com
Ämnen
Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.