Pressmeddelande -
Lax - Sveriges populäraste fisk - nu med sås!
Lax är Sveriges populäraste fisk. 1999 såldes strax över 1.000 ton fryst lax, 10 år senare 2008 såldes nästan 8.000 ton fryst lax. Det innebär att lax står för cirka en tredjedel av all fryst fisk som säljs på den svenska dagligvarumarknaden.
Framgången för laxen ligger självklart i smaken, men också bekvämligheten med den frysta laxen. Nu vill vi på Findus göra laxen ännu godare, bekvämare, mer lättlagad och därmed ännu populärare, genom att lansera tre olika laxprodukter med sås!
- Lax med ost- & grönsakssås - laxfiléer med en fyllig ostsås med strimlor av paprika och purjolök
- Lax med Sweet Chilisås - laxfiléer med en smakfull balanserad sweet chilisås
- Lax med Chili och ingefära - laxfiléer med lite mer sting. En oljebaserad sås med chili och lite ingefära
Alla tre innehåller 2 laxfiléer med sås och väger 2 x 140 gram. Laxen är vacuumpackad var filé för sig. Cirkapris i butik blir 55 kronor.
- Många konsumenter vill äta mer fisk, också till vardags, säger Jonas Svensson, kategorichef fisk på Findus konsumentavdelning. Men konsumenterna tycker att fisk är dyrt och saknar samtidigt kunskap om hur fisken ska tillagas. Klart det känns dyrbart, när man är rädd att förstöra fisken vid tillagningen, säger Jonas.
- Nu vill vi ge variation och nya spännande smaker i såser som alla "gifter" sig bra med den saftiga laxen, fortsätter Jonas. Våra duktiga kockar har verkligen skapat nya laxsåser som passar många fortsätter Jonas. Lax med sås är lätta att tillaga så konsumenterna kan enkelt njuta sin laxportion med god sås, säger Jonas.
Laxen tillagas helst i ugn, cirka 200 grader, 20 -25 minuter, serveras med potatis eller ris och grönsaker.
Lax är en bra fisk ur hälsosynpunkt då den innehåller relativt hög halt av den för hälsan positiva fettsyran Omega 3, ett gott skäl till att välja lax också till vardags.
Kontaktinformation:
Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, telefon 042- 86056 eller e-post annika.gullstrand@se.findus.com
Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, telefon 042- 86380 eller e-post jonas.svensson@se.findus.com