Pressmeddelande -
Frysta kikärter och kidneybönor - så krispiga, goda och nyttiga!
Nu lanserar Findus Frysta Kikärter och Frysta Kidneybönor båda i förpackning om 450 gram. Det är de första frysta produkterna i sitt slag på den svenska marknaden.
Blötlagda, kokta och frysta, utan några som helt tillsatser. Dessutom styckfrysta och förpackade i sk zippåse för enkel användning, utan spill.
Smaken både på kikärterna och kidneybönorna är mycket fräsch och god - helt annorlunda de konserverade (på burk eller i Tetra) som legat i saltlake!
Den svenska marknaden för konserverade bönor och ärter - på burk eller i tetra pak - har ett värde på 133 miljoner kronor eller 5.582 ton. Kidneybönor står för 1.322 ton och kikärter för 860 ton.
Kikärterna är knubbiga i formen med en fast konsistens och lätt nötig smak. Kikärtan härstammar från västra Asien. De används med fördel i sallader, soppor, pastejer, falafel och röror som hummus. Kikärtan är rik på protein (9.5 gram protein/100 gram) och kostfiber ( 16 gram/100 gram) .
Kidneybönorna är en färgstark njurformad böna med en mild söt smak och en något mjölig konsistens. Den passar utmärkt för en bön-nybörjare!
Kidneybönan kommer ursprungligen från Centralamerika, också den är rik på protein
( 9.5 gram/100 gram) och kostfiber (9.5 gram/100 gram).
Priset i butik blir cirka 24 kronor för kikärterna och cirka 23 kronor för kidneybönorna
- Vi är otroligt nöjda med smaken både på kidneybönorna och kikärterna, säger Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör på Findus Retail.
- Infrysning är ett naturligt sätt att bevara livsmedel. Det betyder att vi inte behöver konserveringsmedel och inte heller saltlake, som de bönor och kidneyärter som hittills funnits på marknaden.
- Idag äter ungefär 20 % av de svenska konsumenterna bönor en gång i veckan, vi hoppas att våra frysta varianter ska hjälpa till att öka den frekvensen avslutar Elisabeth.
För mer information vänligen kontakta Elisabeth Yllfors, e-post: elisabeth.yllfors@se.findus.com eller telefon 042 - 86404.