Pressmeddelande -
Findus Special Foods lanserar: Korvtimbal och Fiskpuré
Findus Special Foods lanserar: Korvtimbal och Fiskpuré efterlängtade nyheter för alla med tugg- och sväljsvårigheter
För att öka variationen på matsedeln för alla med tugg- och sväljsvårigheter, lanseras Korvtimbal. Korvtimbalen är helt slät i konsistensen har en god korvsmak och rätt "korvfärg". Alltsammans viktigt för helhetsupplevelsen av måltiden. Korvtimbalen har formen av en korv delad på längden.
Korvtimbalen är gjord på puré av griskött och oxkött blandat med ägg och korvkryddor.
Korvtimbalen väger 50 gram/styck och säljs i förpackning om 2.5 kilo.
Samtidigt lanseras även en ny vit Fiskpuré baserad på Alaska pollock. Den nya fiskpurén har en distinkt fisksmak och en vacker vit färg. Fiskpuréen är frusen i bitar om 5 gram och säljs i förpackning om 2 kilo.
Sedan tidigare finns tre fiskpuréer i Findus Special Foods sortiment; Torskpuré, Lax - och fiskpuré samt Fisk - och räkpuré.
Cirka 500.000 personer i Sverige har dysfagi - tugg- och sväljsvårigheter (källa Dysfagiförbundet). Studier visar att cirka 30 % av äldre är drabbade, men problemet är också vanligt efter exempelvis stroke, skallskador och vid neurologiska sjukdomar som Parkinson, MS och ALS.
Alla dessa personer har stort behov av hjälp, så att de får ett bra näringsintag. Även Socialstyrelsen har betonat att adekvat näring är lika viktig som annan medicinsk behandling.
Ett varierat utbud av konsistensoptimerade produkter är därför viktigt för att underlätta matlagningen för alla dessa personer oavsett om de finns i hemmen på sjukhus eller på äldreboende.
För mer information, vänligen kontakta Gunnel Stuhr - Olsson på telefon 042-86238. Eller e-post gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com