Pressmeddelande -
En uppfräschad 48-årig fiskgratäng - en del av det svenska matarvet!
Findus lanserar två nya fiskgratänger - Fiskgratäng Citron & Dill och Fiskgratäng Vitt Vin & Räksås, båda i förpackning om 600 gram. Goda klassiska fiskgratänger, så som konsumenten vill ha dem.
Samtidigt får Findus fiskgratäng med Dill, som introducerades 1960, ny fräsch design, det får även Fiskgratäng med Räk & Dillsås, som är något yngre!
Än idag är Fiskgratäng med Dill en favorit som alla talar om, för många är denna rätt Originalet med stort O när man pratar om fiskgratäng. I en marknadsundersökning
( Amarillo Fokusgrupper 2007) talade konsumenter om Fiskgratäng med Dill som en del av det svenska matarvet.
Både Fiskgratäng med Dill och den nya Fiskgratäng med Citron & Dill är tillverkade av MSC - certifierad Alaska Pollock och är därför miljömärkta med den blå MSC-logotypen.
- Synen på fiskgratäng är delad, berättar Jonas Svensson, kategoriansvarig för fisk på Findus Sverige AB.
- För de äldre konsumenterna är fiskgratäng ett gott sätt att få i sig fisk, doften av ingredienserna när den tillagas i ugnen får dem att tänka på hemlagat. För de yngre konsumenterna är uppfattningen mer blandad.
- Gemensamt för båda grupperna är att fiskgratäng ska innehålla dill eller räkor med citron eller vin i såsen, andra varianter vill man inte ha i fiskgratäng med sås och potatismos, säger Jonas.
De nya fiskgratängerna kommer att kosta cirka 35 kronor i butik.
Kontaktinformation:
Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB, tel 042 - 86056 eller e-post: annika.gullstrand@se.findus.com
Jonas Svensson, kategoriansvarig fisk, tel 042 - 86380 eller e-post: jonas.svensson@se.findus.com