Hej Malmö!
I början av nästa år flyttar vi in i våra nya lokaler på Nordenskiöldsgatan 8 nära Centralstationen i Malmö. I de nya lokalerna kommer 170 av Findus Sveriges 220 medarbetare att ha sin bas.
I början av nästa år flyttar vi in i våra nya lokaler på Nordenskiöldsgatan 8 nära Centralstationen i Malmö. I de nya lokalerna kommer 170 av Findus Sveriges 220 medarbetare att ha sin bas.
Den 11-13 augusti hänger vi på Way Out West i Göteborg! Förutom festivalens fantastiska program har vi öppnat upp Peas out lounge – en bakgårdsfest med skön musik, gött häng, god mat och ett par grymma överraskningar.
Findus Hållbarhetsrapport 2015 är här. Vårt hållbarhetsabete fokuserar på att minska svinnet, både i vår egen produktion men också hos konsumenten. Detta gör vi genom att optimera användningen av råvaror och material, hitta de mest energieffektiva lösningarna i samband med att våra produkter tillverkas och lagras samt med hjälp av frysteknik och innovationer minimera avfallet hos konsumenten.
Lördag 19 mars 2016 är det dags för Earth Hour. Det är världens största miljömanifestation och årets tema handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar, förnybar energi. Allt organiskt avfall från Findus anläggning i Bjuv omvandlas till biogas. På lördag släcker Findus ner för en ljusare framtid.
Findus deltar i MSC-kampanjen ”Gör skillnad under ytan” som syftar till att sprida budskapet om att välja fisk och skaldjur med MSC:s miljömärke för att skydda havens mångfald för framtiden. Sedan 2013 är all vildfångad fisk i Findus fisksortiment i dagligvaruhandeln MSC-märkt
Under 2016 fortsätter Findus det framgångsrika samarbetet med kocken Tina Nordström. Det var för ett år sedan som Findus lanserade samarbetet med syftet att inspirera konsumenter genom god, hållbar och näringsriktig matlagning. Under 2015 har Tina Nordström inspirerat svenska konsumenter till att fiskelyckas och till att laga gröna godsaker. 2016 inleds samarbetet med ännu en satsning på fisk.
I måndags gick Restauranggalan av stapeln på Cirkus i Stockholm och då blev det klart att nominerade Restaurangen Bloom in the Park i Malmö tog hem titeln som Årets Krog. Motiveringen till Bloom in the park löd: ”Årets Krog 2015 har ett kök som levererar det oväntade, spännande och smakrika år efter år. Här strålar också internationellt skimmer över krogens skickliga medarbetarstjärnor.”
De klimatsmarta jätteräkorna har vuxit till sig i Vegafish provanläggning i Uppsala. Ett mindre antal räkor anlände under dagen till Bjuv, där Findus kockar provlagade och provsmakade råvaran för att säkerställa kvalitet och smak.
Äntligen har vi startat ärtskörden och första lasset är tippat!
Idag medverkar Findus i en dialog om den nationella livsmededelsstrategin, som ska tas fram under ledning av landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Findus är en av fyra talare som ska ge sin regionala syn på vad som bör belysas i den framtida livsmedelsstrategin.
Idag uppmärksammar vi på Findus Världshavsdagen - World Oceans Day. Fisk är en av våra viktigaste råvaror men idag är många av världens fiskbestånd fullt utnyttjade eller överfiskade. Vi på Findus vill göra en skillnad – vi vill erbjuda fisk som enbart kommer från välskötta fiskbestånd eller odlas på ett ansvarsfullt sätt.
När intresset för hälsa och goda miljöval ökar gör efterfrågan på vegetariska rätter detsamma. Nu finns fyra av Quorns mest populära produkter som glutenfria. Findus Foodservices är distributör av Quornprodukter till restaurang och storkök.
Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.
Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige