Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Halverat matsvinn hela vägen från fabrik till kök är ingen omöjlighet

Halverat matsvinn hela vägen från fabrik till kök är ingen omöjlighet

Det tredje fokusområdet i EAT Lancet-rapporten är matsvinn. Enligt författarna kommer vi inte enbart behöva ändra vad vi äter och hur vi producerar mat, utan även kraftigt reducera världens samlade matsvinn. Idag slängs en tredjedel av all den mat som produceras. Mat som kunnat vara en del av människors näringsintag blir istället onödigt slöseri med planetens resurser och den egna hushållskassan.

Så möter vi konsumenters efterfrågan på alternativ till köttet

Så möter vi konsumenters efterfrågan på alternativ till köttet

I veckan presenterade Jordbruksverket färska siffror som visar att svenska folkets konsumtion av kött under 2018 var den lägsta på 10 år. Det är andra året i rad som den totala köttkonsumtionen minskar. Vi på Findus välkomnar utvecklingen och jobbar just nu för fullt för att möta konsumenternas efterfrågan på alternativ till köttet.

Bildkälla: Scanlog

Findus minskar CO2-utsläpp genom direkt tågförbindelse mellan Sverige och Italien

Idag levereras Findus första produkter med tågförbindelsen Italy Direct, en direkt tågförbindelse mellan Italien och Sverige som kommer transportera en del av Findus skafferivaror framöver. Transporterna med Italy Direct minskar CO2-utsläppen med mer än ett ton jämfört med lastbilstransport på samma sträcka.

Hur ska vi som livsmedelsföretag kunna ställa om till en mer hållbar livsmedelsproduktion?

Hur ska vi som livsmedelsföretag kunna ställa om till en mer hållbar livsmedelsproduktion?

I en serie blogginlägg djupdyker jag i EAT Lancet-kommissionens rapport där man presenterat riktlinjer för hur vi ska kunna förse en befolkning på 10 miljarder människor med mat år 2050, utan att tumma på vare sig vår egen eller vår planets hälsa. I det här inlägget vänder jag blicken inåt, för att diskutera hur vi som livsmedelsföretag ska kunna ställa om till en mer hållbar livsmedelsproduktion.

Unna dig caféfika hemma med Findus nyhet Lyxigt stora Kardemummabullar

Unna dig caféfika hemma med Findus nyhet Lyxigt stora Kardemummabullar

Med Findus nyhet Lyxigt stora Kardemummabullar är det enkelt att skapa cafékänsla även hemma. De saftiga bullarna har en tydlig smak av nymalen kardemumma som gifter sig väl med den krämiga fyllningen. Kardemummabullarna är bakade i Findus bageri i Loftahammar och märkta med Från Sverige.

Enligt EAT Lancet-rapporten behöver den global konsumtionen av frukt, grönsaker, nötter och baljväxter dubblas, och konsumtion av livsmedel som rött kött och socker behöver minskas med mer än 50%.

Hur ska vi få världens medborgare att radikalt ändra hur de äter?

Nyligen lanserades EAT Lancet-kommissionens rapport med riktlinjer för hur vi ska kunna förse en befolkning på 10 miljarder människor med mat år 2050, utan att tumma på vare sig vår egen eller vår planets hälsa. Positivt är att rapporten visar att det är möjligt att förse 10 miljarder människor med mat år 2050.

Bjud dina gäster på mat som ger gott samvete i jul

Bjud dina gäster på mat som ger gott samvete i jul

Tidigare i december presenterade Jordbruksverket statistik som visar att köttätandet i Sverige minskar för andra året i rad. Det är glädjande nyheter men ingen överraskning för oss som inte tror att vegetarisk kost och mindre rött kött är en trend, utan ett paradigmskifte.

Findus ska halvera sitt matsvinn till 2030

Findus ska halvera sitt matsvinn till 2030

Behovet av att minska matsvinnet är stort i både hushåll och livsmedelskedjan. För att möta behovet har Findus som mål att halvera sitt matsvinn i fabrik och i logistikkedja till 2030. Målet är en del av Findus långsiktiga hållbarhetsarbete för att bidra till en hållbar framtid för miljö och människa, lokalt och globalt.

Under höstlovet undervisar vi skolkockar i ämnet vegetarisk matlagning för en hållbar framtid

Under höstlovet undervisar vi skolkockar i ämnet vegetarisk matlagning för en hållbar framtid

​Visste du att mycket av den mat som barn äter i skolor runt om i landet kommer från oss på Findus? Som leverantör av mat till Sveriges skolor vill vi ta ansvar för att maten som lagas och serveras i skolorna inte bara är god och nyttig utan även hållbar. Vi startade därför under hösten 2017 Green Cooking Academy där Findus Foodservices utbildar kockar i vegetarisk matlagning.

Visa mer

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige