Findus och King inleder samarbete
Efter en pitch inleder Findus och King ett samarbete kring Findus varumärkeskommunikation. I ett första skede kommer man att fokusera på varumärkesessensen och skapa en plattform för kommunikation.
Efter en pitch inleder Findus och King ett samarbete kring Findus varumärkeskommunikation. I ett första skede kommer man att fokusera på varumärkesessensen och skapa en plattform för kommunikation.
Findus lanserar Simply Green – grön mat utan kött med influenser från Indien, Thailand, Grekland, USA och Marocko som man kan njuta av både i större och mindre hushåll. Simply Green är modern smakrik mat som ger inspiration till fler gröna dagar.
Svenska representanter från nätverket ”WWF Industry Alliance” överlämnar krav om en hållbar fiskereform till landsbygdsminister Eskil Erlandsson. På bilden från vänster: Inger Näslund WWF, landsbygdsminister Eskil Erlandsson, Jenny Fors WWF, Yngve Björkman Fiskbranschens Riksförbund, Mikael Robertsson Svensk Dagligvaruhandel/Coop, Inger C Larsson Findus.
Med anledning av felaktig information i Foodwire 15 aug angående Findus transporter av fisk, gjordes idag en rättelse.
Idag är första dagen på Findus Ärtsafari 2011 som är ett evenemang för hela familjen, där barn och vuxna får följa ärtans väg från fält till frys. Sedan starten 1986 har Findus tagit emot 25 000 besökare på det omtyckta evenemanget. I år kommer hela 1500 besökare till Ärtsafarit. Biljetterna gick snabbt åt även i år, trots att antalet platser ökats.
I juli firar Findus 70 år. Sedan starten 1941 har Findus underlättat vardagen för Sveriges konsumenter. Idén, då som nu, är att förenkla matlagningen utan att kompromissa med smak och näringsinnehåll. Jubileet firas med flera evenemang på tema matglädje, nutrition och hållbarhet.
Nu finns Findus nya koncept World Selection ute i butikerna. Rätterna inom World Selection erbjuder fräscha lunchalternativ med spännande smaker från världens alla hörn i en helt ny typ av förpackning. De tre nya rätterna inom World Selection är inspirerade av det bästa som Italiens och Japans kök har att bjuda. Rätterna definieras av bra råvaror och genuina recept. Allt är lagat med omtanke och i
Den 1 juli blir Polen ordförande i EU. Nu ska också unionens fiskepolitik reformeras för 10 år framåt.
Fiskeminister Eskil Erlandsson och Sverige måste nu söka stöd hos andra medlemsländer och sätta press på Polen och hela EU för en fiskereform som räddar fisken och näringen, uppmanar Världsnaturfonden WWF, Fiskbranschens Riksförbund, dagligvaruhandeln och Restaurangakademien i en debattartikel
I tisdags firade Findus 70 år med ett matseminarium på Restaurangakademien.
Fyra inbjudna talare presenterade de senaste nyheterna inom nutrition (PhD. Charlotte Harden, Hallam Sheffield University), matsvinn (Louise Ungerth, Konsumentföreningen Stockholm), klimatcertifierade grönsaker (Enar Magnusson, Jordbruksavdelningen Findus), samt smart frysdesign och användning i framtiden (Annika Kühner
Nu spirar ärtfälten som såddes i slutet av mars månad.
Läs mer om Findus ärt- och spenatodling i Skåne och södra Halland på Findus odlingsblogg: http://www.findus.se/findus-blogg/
Söndagen den 1 maj släpps biljetterna till Findus populära ”Ärtsafari”. Sedan starten 1986 har Findus tagit emot 25 000 besökare på det omtyckta evenemanget. Barn och vuxna får följa ärtans väg från fält till frys. Barnen får också möjlighet att träffa ”Ärta-Bärta” – Findus egen safariguide
Frysta ärter fullständigt kryllar av vitaminer.