Gå direkt till innehåll
Findus bjuder på hållbar Fish & Crisp på Smaka på Stockholm

Nyhet -

Findus bjuder på hållbar Fish & Crisp på Smaka på Stockholm

Den 5 juni deltar Findus tillsammans med MSC (Marine Stewardship Council) på matfestivalen Smaka på Stockholm. På plats kommer våra kockar att bjuda på vår MSC-märkta Fish & Crisp.

- Idag är många av världens fiskbestånd fullt utnyttjade eller överutnyttjade, ett problem som vi måste lösa. För oss på Findus är det därför en självklarhet att all vildfångad fisk vi använder är MSC-märkt. Det innebär att fisken kommer från livskraftiga bestånd och har fångats med minimal inverkan på havsmiljön. Den kan dessutom spåras hela vägen tillbaka till ett enskilt fiske, säger Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus.

Att det just är panerad fisk vi kommer att bjuda på är ingen slump. År 1956 var vi först i Sverige med att erbjuda fiskpinnar och sedan dess har våra panerade fiskprodukter uppskattats av såväl ung som gammal.

-Vi tycker att vi lagar alldeles för lite panerad fisk i Sverige! Näringsmässigt sett är fiskpinnar och annan panerad fisk bra mat. Våra panerade fiskprodukter är gjorda på mager vit fisk och innehåller mindre och bättre fett än vardagsklassiker som falukorv och köttbullar, och innehåller dessutom nyttigheter i form av vitamin D, jod och selen, berättar Maria Svantemark.

Förutom att vara näringsrik är panerad fisk enkelt att tillaga, och går att variera i oändlighet. På Smaka på Stockholm hoppas vi kunna inspirera till nya användningsområden för vår hållbara panerade fisk.

När: Tisdag den 5 juni, kl 11-16
Var: MSC’s monter i Kungsträdgården, Stockholm
Evenemanget är gratis.

Relaterade länkar

Kontakter

Findus reception

Findus reception

Presskontakt 010-6005200

Relaterat innehåll

Kan vi verkligen äta hur mycket fisk som helst?

Kan vi verkligen äta hur mycket fisk som helst?

Generellt sett är vi svenskar duktiga på att äta hållbar sjömat. I Sverige äter vi näst mest MSC-märkt sjömat i världen (efter Tyskland) och Sverige ligger femma på listan över länder med flest ASC-certifierade produkter. Vi kan med andra ord vara stolta – även om vårt arbete absolut inte är klart.

​​Håll dig frisk – ät mer fisk!

​​Håll dig frisk – ät mer fisk!

I min roll som dietist är det inte helt ovanligt att jag får frågan vad som är hemligheten bakom ett långt och hälsosamt liv och hur ska man äta för att må bra. Självklart finns det inget enkelt svar på den frågan, då många faktorer spelar in. Däremot vet vi att kosten spelar en viktig roll.

Våra möjligheter att påverka framtidens fiske är många

Våra möjligheter att påverka framtidens fiske är många

Såhär på World Ocean Day, en dag för att uppmärksamma vikten av friska hav och den kritiska situation som våra hav står inför, kan jag inte låta bli att fundera kring den möjlighet till påverkan som vi livsmedelsföretag med fiskprodukter i portföljen har. Vi arbetar på flera olika sätt för att förändra situationen.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige