Findus sponsrar kategorin "Folkets Val" i Matbloggspriset 2013
Findus sponsrar kategorin "Folkets Val" i Matbloggspriset. Läs mer här på Matbloggsprisets sida: www.matbloggspriset.se
Findus sponsrar kategorin "Folkets Val" i Matbloggspriset. Läs mer här på Matbloggsprisets sida: www.matbloggspriset.se
Grönsaker är både gott och nyttigt och något som har sin naturliga plats under en måltid. Samtidigt kan det kännas tidskrävande och lite knepigt att lyckas med tillagningen. Nu lanserar Findus serien Ångande Goda – ett koncept som gör det enkelt att komplettera sin mat med ångkokade, krispiga och näringsrika grönsaker. I serien finns även två torskrätter som tillagas på samma enkla sätt.
I torsdags (12/9) blev det klart att ICA Kvantum, Ekängen, Eskilstuna tog hem titeln som "Årets Djupfrystavdelning" på Årets dagligvarugala.
Tidigare idag offentliggjordes att Findus har tilldelats 2013 års Livsmedelspris då Findus i Sverige agerat visselblåsare under vårens köttbedrägerier. Jari Latvanen, VD på Findus, tog emot priset å Findus vägnar under en ceremoni på Livsmedelsdagarna i Tylösand.
Findus tog idag det första spadtaget för sin nya fabrik och fryslager, som ska stå klart våren 2015. Jari Latvanen, VD på Findus, höll i spaden tillsammans med Peabs VD och koncernchef Jesper Göransson och Stefan Svalö, kommunstyrelsens ordförande i Bjuv.
Den 29 augusti kl. 10.30 tar Findus det första spadtaget för sin nya fabrik och fryslager, som ska stå klart 2015 vid Findus existerande anläggning i Bjuv.
Idag lanserar vi vår digitala Findus Ärtsafari.
Den 15 juli öppnas skördefälten för Findus Ärtsafari. På resan följs ärtan från skörd till frys på mindre än tre timmar. För 27:e året genomförs den uppskattade sommarutflykten tillsammans med safariguiden Ärta-Bärta.
Findus hållbarhetsredovisning för verksamhetsåret 2012 finns nu tillgänglig att beställa eller ladda ner från Findus hemsida. Rapporten riktar sig till kunder, intressenter och bolagets drygt 800 anställda. Rapporten är gjorde enligt GRIs riktlinjer, tillämpningsnivå C och innefattar även branschspecifika riktlinjer för livsmedel.
Den 1 maj släpps biljetterna till Findus årliga Ärtsafari – en sommarutflykt för hela familjen. För 27:e gången bjuder Findus in till ett evenemang där besökarna får följa ärtans väg från fält till frys. Resan guidas av Findus egen safariguide ”Ärta-Bärta” och tar ungefär 3 timmar.
Findus har skrivit en avsiktsförklaring om att bygga ett nytt stort fryslager i anslutning till sin anläggning i Bjuv. Byggstarten planeras ske i år, och fryslagret beräknas stå färdigt under våren 2015. Satsningen innebär cirka 75 nya arbetstillfällen i Bjuv.
Imorgon släcker Findus ljuset i alla anläggningar i Sverige under Earth Hour. Samtidigt uppmuntrar Findus konsumenterna via sociala medier att välja klimatsmarta grönsaker i samarbete med Svenskt Sigill.
Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.
Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige