Gå direkt till innehåll
Årets julgåva från Findus ska säkerställa att färre går hungriga

Blogginlägg -

Årets julgåva från Findus ska säkerställa att färre går hungriga

Grunden i Findus affär är att erbjuda svenska folket god och bra mat. Mat som gör gott för såväl människa som för vår omvärld. Att få äta sig mätt ligger därför oss på Findus varmt om hjärtat och är ett område där vi som livsmedelsföretag kan göra skillnad.

Det faktum att så mycket som en tredjedel av den mat som produceras slängs, samtidigt som många går hungriga, ligger till grund för vårt beslut att donera mat till bland annat Stockholms Stadsmissions Matcentralen. Donationerna till Stockholms Stadsmissions Matcentralen gör det möjligt för oss att både minska vårt matsvinn och samtidigt mätta fler magar. Vi är glada att konstatera att vi under 2019 skänkt över 29 ton mat till bland annat Stockholms Stadsmission och Stadsmissionen Skåne.

För att ytterligare bidra till Stockholms Stadsmissions viktiga arbete har vi i år, för andra året i rad, valt att skänka Findus julgåva till organisationen. Pengarna kommer att gå till Stockholms Stadsmissions viktiga verksamheter som på olika sätt hjälper människor i nöd.

Du vet väl att även du som privatperson kan bidra till Stockholms Stadsmissions arbete? Här finns tips på hur du själv kan bidra.

God jul och gott nytt år önskar

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager
Findus Sverige

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB

Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige